Козарској Дубици сутра ће бити упућена четири стамбена контејнера

Срна
Козарској Дубици сутра ће бити упућена четири стамбена контејнера

БАЊАЛУКА - Општини Козарска Дубица, која је претрпјела значајну материјалну штету у недавном земљотресу, сутра ће бити упућена четири стамбена контејнера, саопштено је из Бироа Владе Републике Српске за односе с јавношћу.

У саопштењу се наводи да су из буџетске резерве предсједника Владе Републике Српске Радована Вишковића уплаћена три стамбена контејнера, док је један стамбени контејнер донација компаније из Републике Српске која их и производи.

"Стамбени контејнери, који су намијењени за угрожене становнике Козарске Дубице, испуњавају све стандарде за становање /опремљени су креветима, душецима, мини кухињом, гријалицама/ и услове енергетске ефикасности", наводи се у саопштењу.

Влада Републике Српске уплатила 400.000 КМ новчане помоћи општинама које су претрпјеле значајну материјалну штету у недавном земљотресу, од чега општини Козарска Дубица 100.000 КМ и 300.000 КМ општини Костајница.

"Премијер Вишковић је из средстава буџетске резерве предсједника Владе уплатио три контејнера за угрожене становнике општине Костајница као вид привременог смјештаја", наводи се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана