Ковачевић: Срамна црногорска резолуција удар на Србе и слободу мишљења

Срна
Ковачевић: Срамна црногорска резолуција удар на Србе и слободу мишљења

БАЊАЛУКА - Усвајање резолуције о забрани негирања наводног геноцида у Сребреници, коју је усвојила Скупштина Црне Гори, није само удар на српски народ и Републику Српску већ представља удар на слободу мишљења и јавног говора, јер се њоме кажњавају сви они који би говорили супротно од наметнутих стереотипа о овом злочину, изјавио је Срни портпарол СНСД-а Радован Ковачевић.

"Мислим да није случајно што се сада у јавности појавила оваква резолуција у овом формату јер она кореспондира са временом када се у јавности појавио Извјештај Независне комисије о страдањима у Сребреници на челу које је био професор Гидеон Грајф", истакао је Ковачевић.

Очигледно је, оцијенио је Ковачевић, да је непријатељима нашег народа било потребно да врате уназад одмотавање клупка истине које је започело након што је на важне адресе у свијету упућен Извјештај комисије коју је предводио професор Грајф.

Он је нагласио да је у овом тренутку важно да се сви релевантни политички и друштвени фактори из Републике Српске окупе око осуде једног оваквог чина.

"Жао ми је што поново свједочимо ћутању опозиције из Републике Српске која ни сада не реагује. Ипак, сматрам то и очекиваним имајући у виду успјешну сарадњу са странком Демократска Црна Гора коју његује и којом се хвали ПДП. Јавно питам предсједника ПДП-а Бранислава Бореновића, који редовно објављује фотографије и хвали се пријатељством са Алексом Бечићем, чија је странка инсистирала и подржала ову резолуцију, да ли је био упознат о чињеници да ће њихови пријатељи усвајањем ове резолуције ускратити право нашем народу да говори истину и да се труди да цијелом свијету покаже да Срби нису 'геноцидаши' како нас све чешће називају", истакао је Ковачевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана