Ковачевић: СНСД има највећи број градо/начелника, не размишљамо да умањимо њихове надлежности

Срна
Ковачевић: СНСД има највећи број градо/начелника, не размишљамо да умањимо њихове надлежности

БАЊАЛУКА - СНСД је политичка странка која има убједљиво највећи број начелника и градоначелника у Републици Српској и сигурно је да не размишља о томе како да умањи њихове надлежности, поручио је портпарол СНСД-а Радован Ковачевић.

Ковачевић је нагласио да је исто тако сигурно да се било какве евентуалне измјене закона који се тичу надлежности и процедура доношења одлука на нивоу локалних заједница односе на све локалне заједнице у Републици Српској, а не само на Бањалуку или било коју другу општину или град у Републици Српској, како то неки желе малициозно представити у јавности.

- Оно о чему размишљамо, поучени ранијим искуствима и потешкоћама у функционисању локалних заједница, јесте да је потребно пронаћи рјешење како да, у околностима када не постоји сагласност између начелника или градоначелника и скупштине као највишег законодавног органа локалне заједнице, не трпе грађани и не зауставља се развој самих локалних заједница у Републици Српској - појаснио је Ковачевић.

Он је на свом "Фејсбук" профилу објавио да је дефинитивно потребно одредити одређени временски рок у којем је потребно постићи договор између градо/начелника и скупштине, као и модел разрјешења и доношења коначне одлуке у ситуацијама када поменути временски рок истекне.

Портпарол СНСД-а је истакао да је то задатак за све политичке странке у Републици Српској, а у интересу њених грађана и несметаног развоја свих локалних заједница.

- СНСД је дефинитивни побједник ових локалних избора у Републици Српској и у БиХ, странка која је освојила највећи број гласова, начелничких и градоначелничких позиција, али и одборничких мјеста широм Републике Српске. СНСД у потпуности уважава изборну вољу наших грађана у свим локалним заједницама и заједно са свим нашим коалиционим партнерима планира снажно наставити са реализацијом пројеката за развој свих локалних заједница и Републике Српске у цјелини - нагласио је Ковачевић.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана