Ковачевић: СДА - једина ретроградна политичка снага у БиХ

Срна
Ковачевић: СДА - једина ретроградна политичка снага у БиХ

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - СДА једина је ретроградна политичка снага у БиХ јер никада није одустала од своје срамне исламске политике засноване на "Исламској декларацији" њиховог оснивача Алије Изетбеговића, који је желио шеријатску БиХ у којој нема права за немуслимане и небошњаке, изјавио је Срни портпарол СНСД-а Радован Ковачевић.

Коментаришући закључке Главног одбора СДА, у којима се, између осталог, позива на увођење санкција предсједнику СНСД-а Милораду Додику због "сецесионистичких пријетњи", Ковачевић је рекао да СНСД остаје привржен Дејтонском мировном споразуму, заштити уставног поретка Републике Српске, али и дејтонске БиХ, што свима треба да буде јасно.

"Мисим да су они у СДА уобразили да могу на било шта да позивају све нивое власти у БиХ. Они могу да се баве једним дијелом Федерације БиХ, тачније пет и по кантона у којима добијају гласове и у којима се нешто питају. Нека им не пада на памет да дају било какве пацке и смјернице Српској, јер овдје апсолутно никога не занима то што они мисле", нагласио је Ковачевић.

Према његовим ријечима, из СДА од потписивања Дејтонског споразума никада нису покушали да дају прилику миру, разговорима и дијалогу, већ на насупрот томе стално траже од дијела међународне заједнице да испуњава њихове жеље и политичке циљеве који су дефинисали још прије него што су изазвали грађански рат у БиХ.

"Република Српска у потпуности остаје привржена Дејтонском мировном споразуму, уставном поретку дејтонске БиХ и заштити територијалног интегритета и суверенитета Републике Српске", закључио је Ковачевић.

Главни одбор СДА оптужио је Србију за, како тврде, учестале узурпаторске атаке на ресурсе БиХ и позвао на увођење санкција предсједнику СНСД-а Милораду Додику због "сецесионистичких пријетњи".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана