Ковачевић: Пауерова наставила са једностраним приступом

Срна
Ковачевић: Пауерова наставила са једностраним приступом

БАЊАЛУКА - Шеф Агенције за међународни развој САД Саманта Пауер послала је лоше поруке одмах на почетку посјете БиХ и показала да је наставила са једнстраним приступом, истакао је савјетник српског члана Предсједништва БиХ Радован Ковачевић.

Подсјетивши да је Пауерова током грађанског рата у БиХ била активан новинар, Ковачевић је рекао да је она направила своју каријеру извјештавајући из БиХ и то је радила прилично непрофесионално и потпуно једнострано.

Он је нагласио да је Пауерова таргетирала српски народ као "лоше момке", а као једине жртве означавала припаднике бошњачког народа.

"Сличне поруке чујемо и данас. Видимо да је данас одржала састанак са логорашима. Ми то уважавамо, али је јако лоша порука да ту није било логораша из реда српског народа. Чули смо да одређени чиновници Амбасаде САД у Сарајеву лобирају у згради Тужилаштва БиХ да се покрену процеси против Милорада Додика, иако нема никаквих доказа. Можда би Пауерова требала да зна да је на том мјесту био логор на којем су припадници такозване Армије БиХ држали као логораше Србе и Хрвате, убијали их и малтретирали", истакао је Ковачевић.

Он је додао да би било добро да је за мишљење о стању у БиХ питала и српске логораше.

"Нажалост, видимо да се наставља са том једностраном политиком у којем су 'лоши момци' увијек Срби и Република Српска, а жртве Бошњаци и представници политичког Сарајева. То није добро и неће допринијети рјешавању кризе у БиХ", рекао је Ковачевић.

Ковачевић је истакао да су се могле чути и поруке да Српска и представници Срба дестабилизују БиХ због тога што реагују на то што неки неизабрани странац дође са стране и даје себи за право да намеће законе и поништава суверенитет БиХ.

"То је нешто на шта ми не пристајемо. Поготово када је то јасно усмјерено против Срба, Српске и грађана. Република Српска не дестабилизује БиХ и Република Српске није никакав извор кризе", нагласио је Ковачевић и додао да Српска покушава да заштити Устав и Дејтонски споразум, те да врати надлежности које јој припадају.

"Када је у питању та фамозна корупција о којој се говори, присуствовао сам великом броју састанака српског члана Предсједништва са представницима америчке администације. Много пута сам чуо како му отворено и директно кажу да мора да одустане од борбе за поштовање Дејтонског споразума и Устава БиХ. Да мора да одустане од борбе за враћање надлежности Српској која јој по Уставу и Дејтону припадају. Никада нисам чуо да су му рекли да одустане од неке наводне корупције. С обзиром да Додик није одустао од тога да се бори за права Српске и интересе српског народа, добио је ту врсту санцкија", рекао је Ковачевић за РТРС.

Он је навео да то неће поколебати Милорада Додика, нити било кога у Српској да настави борбу за оно што Српској по Уставу припада.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана