Ковачевић: Опозиција доприноси атмосфери у којој се Додику пријети смрћу

Срна
Ковачевић: Опозиција доприноси атмосфери у којој се Додику пријети смрћу

БАЊАЛУКА - Савез независних социјалдемократа (СНСД) најоштрије осуђује пријетње које су синоћ на БН телевизији изречене предсједнику ове странке и српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику, рекао је портпарол СНСД-а Радован Ковачевић.

- Поздрављамо чињеницу да су ову пријетњу осудили и водитељ емисије и њен гост, али и једни и други се морају запитати како они доприносе стварању овакве атмосфере - истакао је Ковачевић.

Према његовим ријечима, овакве пријетње у етеру су недопустиве.

-Они морају да се запитају на који начин су допринијели стварању такве катастрофалне атмосфере. На порталу БН телевизије говор мржње у коментарима је свакодневна појава испод сваке вијести. Таква ситуација на њиховом порталу се директно подстиче с обзиром на то да они модерирају и одређују који ће коментари бити објављени - каже Ковачевић.
Он је додао да представници опозиције, такође, морају да се запитају како су они допринијели стварању овакве атмосфере.
- Њихова фрустрираност која је настала усљед редовног губљења избора и демократска незрелост да честитају изборним побједницима ствара код њихових присталица осјећај фрустрације и да су покрадени, што не одговара истини, али то код њих изазива овакве осјећаје који угрожавају безбједност првих људи Републике Српске који су демократски избор већине грађана Српске - рекао је Ковачевић за АТВ.
И људи из медија и из опозиције, додао је он, морају да се запитају на који начин доприносе оваквој атмосфери, али и да нешто промијене у свом понашању.

- Очигледно је да ће комплетно друштво у Српској морати изнаћи адекватне одговоре на говор мржње који се са друштвених мрежа и портала сели и у конвенционалне медије и само је питање времена када ће те пријетње почети да се реализују - закључио је Ковачевић.

У току синоћње емисије "Пулс" на БН телевизији, у којој је гост био предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић, уживо се телефоном укључио гледалац који је отворено позвао на убиство српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана