Кошарац: Састанак Додика и Путина добар сигнал за привредни развој

Срна
Foto: ГС

Министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташа Кошарац оцијенио је да је предстојећи састанак српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика са руским предсједником Владимиром Путином добар сигнал за привредни развој, нарочито гасификацију.

Мислим да политике Додика и Путина одражавају чињенично стање и да не угрожавају никога у БиХ - изјавио је Кошарац новинарима у Београду.

Он је поводом предстојеће посјете Додика Москви рекао да је то адекватна и врло јака и препознатљива политика, те да је неопходна сарадња са оним земљама, које прије свега и у политичком и у сваком другом контексту разумију прилике у БиХ.

То је добар сигнал у смислу привредног развоја, цијенећи да је Република Српска капацитетом својих институција и добрих односа са Руском Федерацијом, па и добрих односа Додика са Путином обезбиједила једну врсту интеконекције за гас у БиХ, односно у Републици Српској, што наравно поздрављам - рекао је он.

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је да данас путује у Москву гдје се састати са руским предсједником Владимиром Путином, а једна од тема о којој ће разговарати је изградња гасовода од Раче према Бањалуци

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана