Кошарац са Врањешом: За БиХ Куртијеве снаге су терористи

Срна
Foto: Срна

БЕОГРАД - Замјеник предсједавајућег Савјета министара и члан Предсједништва СНСД-а Сташа Кошарац изјавио је да БиХ неће признати независност Косова, јер Република Српска никада неће дати сагласност на то.

Кошарац је данас боравио у радној посјети Београду, гдје се састао са амбасадором БиХ у Србији Александром Врањешом.

-Када су у питању посљедња дешавања у Бањској, апсолутно је неприхватљиво да поједине политичке структуре из ФБиХ покушавају да окарактеришу српски народ као терористички. То није званичан став БиХ, већ тотално зла, подла и тенденциозна намјера појединаца из ФБиХ. За БиХ су Куртијеве снаге терористи, јер БиХ формално правно није и неће признати независност Косова! У складу са Резолуцијом 1244, признајемо искључиво званичне снаге Републике Србије - истакао је Кошарац на Инстаграм профилу након састанка.

Он је нагласио да је Србија пријатељска земља, „са којом нас вежу братске везе“.

-Нажалост, у ФБиХ и даље станују предрасуде, иако је политика Србије безброј пута показала сензибилитет и једнако помогла и Српској и ФБиХ - истакао је Кошарац.

На састанку са амбасадором Врањешом разговарано је и о шансама за привреднике у оквиру Отвореног Балкана, унапређењу економске сарадње са Србијом, која је најзначајнији спољнотрговински партнер БиХ у оквиру ЦЕФТА-е.

-Информисао сам амбасадора Врањеша о застоју важних инфраструктурних пројеката, попут источне гасне интерконекције, због политичких блокада из ФБиХ - додао је Кошарац.

Заједничка оцјена је да је од великог значаја чињеница да ће Србија бити домаћин Експо 2027, те да ће ово бити одлична прилика за промоцију привреде Српске и ФБиХ.

Кошарац је данас такође посјетио и Представништво Републике Српске у Београду, гдје је са шефом Представништва Млађеном Цицовићем разговарао о протеклим активностима посвећеним српском идентитету, националном јединству и промоцији српског језика, писма, историје и традиције.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана