Кошарац: Покушај прекрајања изборне воље грађана Српске у режији СДС-а И ПДП-а

Срна
Foto: Архива

САРАЈЕВО- Министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташа Кошарац изјавио је да одлука Централне изборне комисије (ЦИК) БиХ да поништи изборе у Сребреници и Добоју представља напад на демократски капацитет Републике Српске у режији опозиционих странака СДС-а и ПДП-а, чији представници сједе у ЦИК-у БиХ.

"Оваква одлука резултат је потребе нелегално изабраних чланова ЦИК-а да се захвале на таквом избору и додворе својим страначким шефовима, чије су намјере према Републици Српској доказано опасне", поручио је Кошарац у изјави за Срну.

Он је упозорио да није први пут да СДС и ПДП, уз подршку СДА, покушавају да прекроје изборну вољу грађана Републике Српске.

"То се у прошлом мандату дешавало у заједничким институцијама, то се поново данас покушава у Сребреници и Добоју, уз подршку нелегално изабраних чланова ЦИК-а из тих политичких странака. Срамота је што су СДС и ПДП жртвовали изборе у Сребреници да би били поништени избори у Добоју, гдје те двије партије практично не постоје", нагласио је Кошарац.

Кошарац је изразио увјерење да ће, уколико Суд БиХ не поништи незаконите и политички обојене одлуке ЦИК-а, СНСД поново увјерљиво побиједити у Добоју.

"Убијеђен сам и у то да ће Младен Грујичић поново побиједити и остати начелник Сребренице. Вјерујем да ће то својим гласовима потврдити и чланови и симпатизери СДС-а и ПДП-а, чиме ће се супротставити срамној политици челника те двије партије", закључио је Кошарац.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана