Координација Срба у Мостару: Српске куће неријетко на мети пиромана и провалника

Срна
Координација Срба у Мостару: Српске куће неријетко на мети пиромана и провалника

МОСТАР - Координација Срба у Мостару изразила је забринутост поводом пожара у српској кући у мостарском насељу Лука и навела да је овај немили догађај узнемирио српску популацију и допринио повећању страха.

Из Координације Срба подсјећају јавност да се овакве ствари не дешавају први пут и да су српске куће неријетко биле на мети пиромана и провалника.

- Протеклих година су до темеља изгорјеле породичне куће Јањића, Лојпура, Пантића и Митрића... Паљевине никада нису добиле судски епилог, а куће нису ни обновљене након пожара. Ипак, овај пут се надамо да овај догађај није етнички мотивисан и да ће на крају истрага то и показати. Зато позивамо полицију и тужилаштво да у што краћем року открију починиоца овог ђела и адекватно га санкционишу - саопштено је из Координације Срба у Мостару.

Посљедњих пет година на подручју Мостара изгорјело је пет српских кућа, а само у једном случају починиоци су пронађени и предати у надлежност Тужилаштва Херцеговачко-неретванског кантона.

Породична кућа на адреси Кусалова број девет у мостарском несељу Лука на самој обали Неретве у неђељу, 18. априла, пријеподне у потпуности је изгорјела.

Власница куће Мирјана Спремо Јанчовска рекла је да је у шоку, јер ова српска кућа није била запаљена ни у рату.

Она је навела да је од полиције добила информације да су нашли доказе који указују да је пожар подметнут.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана