Конаковић: Турковићева мандат потрошила промовишући интересе СДА

Срна
Конаковић: Турковићева мандат потрошила промовишући интересе СДА

САРАЈЕВО - Новоименовани министар иностраних послова БиХ Елмедин Конаковић изјавио је да је бивши министар Бисера Турковић направила много крупних грешака, које се прије свега односе на трошење много новца на отварање конзулата у Ријеци и Новом Пазару само да би тамо водила изборне кампање за СДА или за властите интересе.

 

-Направљени су трошкови од стотињак хиљада евра тамо гдје не постоји систематизован рад нити је било могуће отворити те конзулате, већ само ради кампање или интереса странке. Не ликујем, али ми смо управо о томе говорили како су они који себе зову заштитницима користили институције БиХ искључиво и примарно за страначке и приватне интересе или као банкомате - рекао је Конаковић за "Дневни аваз".

Конаковић је нагласио да се већ на почетку мандата увјерио да БиХ готово ништа није урадила на плану лобирања у ЕУ, САД, код пријатеља на истоку и западу и сусједним земљама, те да је Турковићева мандат потрошила углавном промовишући политику СДА, а не спољну политику БиХ.

Према подацима ревизорског извјештаја за 2022. годину, у које је имао увид лист, закуп просторија за конзулат у Ријеци кошта 3.720 евра мјесечно, у Новом Пазару 3.850, а у Тирани 2.120 евра мјесечно.

Говорећи као лидер политичке странке "Народ и правда", Конаковић је навео да се СДА грчевито бори да се спаси од одласка у опозицију.

-С једне стране има озбиљних примједби између нас, с друге стране има пуно интереса СДА, која, кроз своје режимске портале, а можда и неке људе који су унутар наших структура, покушава да ухвати посљедњи воз и спаси се од апсолутне опозиције, што би за њих било веома проблематично - рекао је Конаковић, коментаришући односе унутар "осморке" након што су Странка за БиХ Семира Ефендића, НЕС Нермина Огрешевића и За нове генерације Дамира Марјановића оставили СДП без делегата у Дому народа парламента БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана