Конаковић: Политика компромиса се исплати

Срна
Конаковић: Политика компромиса се исплати

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Предсједник странке Народ и правда Елмедин Конаковић изјавио је данас да су партнери који чине власт на нивоу БиХ до сада испунили циљеве у вези са усвајањем буџета и формирањем Савјета министара, те да се политика компромиса исплати.

Конаковић је након састанка политичких партнера у власти на нивоу БиХ - СНСД-а, ХДЗ-а БиХ, СДП-а БиХ и Народа и правде у Источном Сарајеву рекао новинарима да је приликом ранијег састанка у Лакташима од лидера СНСД-а Милорада Додика тражио да Савјет министара буде брзо формиран и усвојен увећан буџет БиХ.

"Данас смо свједоци да је БиХ добила буџет и да се политике компромиса исплате", нагласио је Конаковић.

Он је рекао да је на састанку разговарано о стратешки важним питањима за БиХ и њен пут ка ЕУ.

"Очекујемо разговоре са партнерима из ЕУ, земље западног Балкана су спремне за свој европски пут. Идемо тешко, не оном динамиком којом бисмо вољели. ЕУ мора уложити више напора, дати нам алате који ће нам олакшати тај пут и очекујемо да ће Унија имати разумијевања. О томе смо разговарали данас", навео је Конаковић.

Он је нагласио да на одређена питања на нивоу БиХ не гледају исто, а да је једно од њих државна имовина, наводећи да су се дотакли тога и констатовали да не виде рјешење на исти начин.

Конаковић је додао да би волио да комисије које ће се бавити питањима од важности за БиХ крену са радом већ сутра.

"Мислим да комисија за концесије, експертске групе за све интерконекције, експертска екипа за жБук Бијелуж треба да почну да раде већ сутра. Наравно, све у складу са Уставом. Ми смо као коалиција спремни на то", рекао је Конаковић.

Осим Додика и Конаковића, данашњем састанку у Источном Сарајеву присуствовали су Нермин Никшић из СДП-а, те Драган Човић и Борјана Кришто из ХДЗ-а.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана