Комшић оптужује Шмита да удовољава Загребу

Танјуг
Комшић оптужује Шмита да удовољава Загребу

САРАЈЕВО - Хрватски члан Предсједништва БиХ Жељко Комшић, оптужио је њемачког дипломату Кристијана Шмита да, како каже, тражи било какав изговор за наметање дискриминишућих одредби Изборног закона, што је "још један покушај да се заувијек цементује пресудан утицај званичног Загреба на политичке процесе у Босни и Херцеговини".

"Видљиво је да господин Шмит тражи било какав начин којим би задовољио овдашњу јавност а да при томе Дом народа ФБиХ путем наметнутих одлука испоручи Загребу. Покушај дисциплиновања Чаваре који је по свој прилици уигран јесте смијешан и једино је у функцији придобијања изговора за наметања дискриминишућих ријешења", каже Комшић.

Напори који се, како каже, улажу да би се Дом народа и политичко одлучивање из БиХ пренијело у Загреб изискују то да се пробосанске а посебно грађанске опције договоре око позиције везане за улогу овог дома.

"Ранији уједначени ставови о потреби редуковања овлашћења домова народа добра су полазна основа за јединствен став по том питању", навео је Комшић, пренијела Н1 тв.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана