Компензациони фонд одобрио исплату помоћи за санирање посљедица вируса корона

ГС
Компензациони фонд одобрио исплату помоћи за санирање посљедица вируса корона

БАЊАЛУКА - Управни одбор Компензационог фонда Републике Српске одобрио је исплату средстава у укупном износу од 71.273 КМ у сврху финансијске помоћи за санирање посљедица изазваних вирусом корона по основу искориштених туристичких ваучера за 19 пословних субјеката.

Управни одбор је закључио да је Министарство трговине и туризма доставило списак пословних субјеката који су накнадно испунили услов за рефундацију средстава по основу искориштених туристичких ваучера у складу са Уредбом о условима и начину кориштења туристичких ваучера у угоститељским објектима, саопштено је из Бироа Владе Републике Српске за односе са јавношћу.

Управни одбор Компензационог фонда Републике Српске упознао се о Информацији о пословним субјектима који су накнадно испунили услове за рефундацију средстава по основу искориштених туристичких ваучера из средстава Компензационог фонда Републике Српске.

Такође се упознао о Информацији о пословним субјектима који испуњавају услове за рефундацију средстава по основу искориштених туристичких ваучера у периоду од 1. јуна до 30. јуна ове године из средстава Компензационог фонда Српске.

Одобрава се исплата средстава у укупном износу од 762.395 КМ у сврху финансијске помоћи за санирање посљедица изазваних вирусом корона по основу искориштених туристичких ваучера у периоду 1. јуна 30. јуна за 67 пословних субјеката.

Управни одбор Компензационог фонда Републике Српске упознао се о Инфомацији о реализацији Уредбе о додјели средстава за санирање посљедица пандемије вируса корона за март 2021. године.

Одобрава се исплата средстава у укупном износу од 3.391.433 КМ у сврху додјеле средстава по основу Уредбе за 1.103 пословна субјекта и предузетника за 6.752 радника и то Министарству трговине и туризма 1.579.997 КМ за 998 пословних субјеката и предузетника, односно 4.851 радника.

Министарству привреде и предузетништва одобрава се 33.044 КМ за 78 пословних субјеката и предузетника, односно 119 радника, Министарству финансија 1.776.586 КМ за 24 пословна субјекта, односно 1.776 радника, Министарству за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво 771 КМ за један пословни субјекат, односно три радника и Министарству правде 1.033 КМ за два пословна субјекта, односно три радника.

Исплата средстава ће се вршити у корист пословног субјекта и предузетника на рачуне јавних прихода у складу са Наредбом о уплаћивању одређених прихода буџета републике, општине, градова и фондова, односно на текући рачун радника, на основу појединачних рјешења које ће за сваког пословног субјекта донијети надлежна министарства.

Управни одбор Компензационог фонда Републике Српске упознао се са Информацијом о подршци произвођачима јунећег и свињског меса, приплодних грла у свињарству и пчеларима.

Управни одбор Компензационог фонда Републике Српске закључио је да су испуњени услови за додјелу средстава за подршку произвођачима јунећег и свињског меса, приплодних грла у свињарству и пчеларима, а ради ублажавања посљедица пандемије вируса корона за 2021. годину.

Одобрава се исплата средстава у укупном износу до 4.500.000 КМ за потребе подршке произвођачима јунећег и свињског меса, приплодних грла у свињарству и пчеларима, за санирање посљедица изазваних вирусом корона .

Исплата ће се вршити на основу појединачних рјешења које ће за сваког пословног субјекта и физичко лице донијети Агенција за аграрна плаћања у складу са Правилником о условима и начину остваривања подршке пољопривредним произвођачима у условима изазваним пандемијом вируса корона које је донијело Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде.

Управни одбор Компензационог фонда Републике Српске прихватио је Информацију Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске о потреби финансирања набавке личне заштитне опреме јавним здравственим установама у циљу заштите запослених и превенције ширења, сузбијања и отклањања вируса корона за период од четири мјесеца.

Одобравају се новчана средства у укупном износу од 7.036.560 КМ без ПДВ-а, односно 8.232.775 КМ са ПДВ за набавку личне заштитне опреме за потребе јавних здравствених установа, а која ће се сукцесивно дозначавати према потребама у датом тренутку.

Управни одбор Компензационог фонда Републике Српске упознао се са Информацијом Републичке управе цивилне заштите о потреби финансирања набавке контејнера неопходних за смјештај грађанима и институцијама везано за вирус корона.

Одобравају се Републичкој управи цивилне заштите Републике Српске новчана средства у износу од 292.500 КМ за набавку контејнера.

Компензациони фонд Републике Српске прихватио је захтјев за рефундирањем трошкова гријања у ЈУ Студентски центар "Никола Тесла" Бањалука.

Одобравају се финансијска средства у износу од 131.696 КМ за потребе исплате дуга за гријање ЈУ Студентски центар "Никола Тесла" према "Еко топлане" Бањалука.

Закључком Републичког штаба за ванредне ситуације објекти Студентског центра "Никола Тесла" уступљени су за потребе изолације карантинског типа за смјештај лица чији је налаз тестирања на вирус корона био позитиван.

У том периоду, студентима је било онемогућено да бораве у центру, али је било потребно континуиранно одржавање гријања ради боравка лица позитивних вирус корона.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана