Колегиум СДА: Хитно спровести договор страначких лидера

Срна
Колегиум СДА: Хитно спровести договор страначких лидера

САРАЈЕВО - Колегијум СДА позвао је данас на хитно спровођење договора страначких лидера одржаног у Источном Сарајеву, с циљем усвајања буџета и одржавања избора, као и именовања новог министра безбједности, те руководилаца агенција у којима је проведена конкурсна процедура.

СДА сматра да би се на тај начин деблокирали процеси и обезбиједио фукционалан рад институција и агенција БиХ, а редослијед именовања морао би пратити редослијед истицања мандата.

Колегијум странке осудио је одлуку хрватских власти о увођењу рестрикција само за дио грађана БиХ, која је, како се наводи, вођена искључиво нецивилизацијским критеријумом етничке дискриминације, а не било каквим аргументима здравствене струке.

"Најбољи одговор на ове невјероватне поступке хрватских власти дали су сами грађани БиХ, који су одлучили да вријеме годишњих одмора проведу у љетовалиштима у БиХ и на тај начин помогну спашавању домаћег туризма", саопштено је из СДА.

СДА је подржала договор који су Денис Звиздић /СДА/, Фахрудин Радончић /СББ/ и Драган Човић /ХДЗ/ постигли са представницима послодаваца, с циљем усвајања закона из области јавних прихода, привреде, рада и запошљавања, који би довели до стварног растерећења привреде и побољшања пословног амбијента.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана