Ко су били убијени Стаматовић и Дедовић

Тањуг
Ко су били убијени Стаматовић и Дедовић

ПОДГОРИЦА - Стеван Стаматовић и Игор Дедовић, који су убијени у Атини, познати су као високо ранграни чланови тзв. "Шкаљарског клана".

Сматра се да су убијени у наставку обрачуна црногорских криминалних кланова који траје од краја 2014. године.

У том "кокаинском рату, до сада је убијено" најмање 40 особа, а међу њима било је и недужних жртава.

Припадници кавачког и Шкаљарског криминалног клана убијани су на црногорским, али и улицама држава окружења и европских метропола.

Стаматовић је словио за једног од вођа подгоричког огранка Шкаљарског криминалног клана. Недавно су он и његова петочлана група осуђени у подгоричком Вишем суду на укупно 41 годину затвора због стварања криминалне организације и покушаја ликвидиције Никшићанина Радојице Зековића постављањем бомбе испод његовог аутомобила "голф 5", у мају 2017. године, пишу подгоричке Вијести.

Београдски медији доводили су га у везу са ликвидацијом Александра Станковића, званог Сале Мутави, али је он то негирао.

Стаматовићу, ком је суђено у одсуству, изречена је казна од 12 година робије, док су као саизврШиоци за тешко убиство у покушају Милан Лјешњак и Дејан Делетић осуђени на по девет и по година робије. Александар Бојовић и Ђорђије Божовић осуђени су на по три и по године, а Стефан Балевић на три године затвора због припадниШтва криминалној организацији и недозвољеног држања оружја.

Дедовић је према полицијским подацима био један од главних људи Шкаљарског клана.

Црногорска полиција сумњичила га за покуШај убиства двојице чланова супарничког, кавачког клана, Милоша Радоњића и Војина Ступара. Сведоци саслушани у Вишем државном тужилаштву, међутим, потврдили су да је у тренутку када је пуцано на двојицу Которана, Дедовић боравио у Словенији.

Рањен је 2008. године и након тога годинама није долазио у Црну Гору.

Медији су га више пута повезивали са Шверцом кокаина. Он је, раније, више пута тврдио да није ни Шеф ни члан Шкаљарског нити било којег другог клана.


Према изјавама свједока, нападачи су побјегли у џипу и у току је потрага за њима.
На лицу мјеста пронађене су чауре калибра 9 милиметара, и то из два различита пиштоља.
Очевици крвавог пира кажу да су убице биле хладнокрвне.


"Мирно су ушетали у ресторан и само су одједном одјекнули пуцњи. Сви су почели да вриште и да бјеже, а они су мирно изашли напоље и отишли", рекао је један од очевидаца.


Убијени су, како наводе очевици, сједили на спрату ресторана.

НАКОН УБИСТАВА 


Након убиства двојице вођа "Шкаљараца" у Атини, у сред ресторана и наочиглед многих, грчка Штампа опширно се бави питањем "увезених" криминалаца. 


Како преносе "Вечерње новости", оцјена атинских медија могла би се написати и овако: Далеко од домета српских, црногорских, албанских и других полицајаца матичних земаља, на топлом медитерану уточичте траже мафијаши оптужени за најгнусније злочине. Али, како је мала бара пуна крокодила - слиједе и крвави обрачуни.


Тако наиме, изгледа Грчка у очима многих читалаца локалних портала, а након бруталног смакнућа Стевана Стаматовића (43) и Игора Дедовића (43), испливали су многи, слични коментари испод писања грчих медија. 


"Ово подручје је игралиште руских, српских и арапских криминалаца. У посљедњих пет, шест година све је више обрачуна. Ако их не депортују што пре, јужна предграђа ће постати Бејрут!", резигниран је један од читалаца. 


За све оне који мисле да су обале ове земље мирне ван сезоне, један коментар стиже као шамар: "И Грчка је препуна с*ања".

 
А да су гореспоменути Руси, Срби, Арапи... главни негативци у мафијашком свијету показује сљедећи коментар: "А ми баш мислили да су Швеђани!" 



 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана