Кисић Тепавчевић: Српски народ је недјељив и нико не може срушити његово јединство

Срна
Foto: РТРС

БАЊАЛУКА - Српски народ је један и недјељив, његова прошлост и будућност су заједничке и нико никада неће моћи да сруши јединство српског народа, поручила је вечерас у Бањалуци министар за рад, запошљавање, социјална и борачка питања Србије Дарија Кисић Тепавчевић.

На свечаности поводом обиљежавања Дана српског јединства, слободе и националне заставе, Тепавчевићева је рекла да јој је жеља да се управо данас, са овог мјеста, пошаље порука о јединству и слози српског народа.

Она је подсјетила да Дан српског јединства, слободе и националне заставе Србија и Република Српска заједнички обиљежавају у част једног од најзначајнијих датума и догађаја савремене српске историје, који је и један од највећих успјеха српске војске у Великом рату - 15. септембра 1918. године када је пробијен Солунски фронт.

Тепавчевићева је поручила свим Србима у свијету да овај дан обиљежавају као дан свесрпског заједништва, слоге и поносног истицања своје националне тробојке.

"Данас славимо јединство, данас славимо слободу, оно за шта смо се у прошлости борили и за шта ћемо се увек борити. И управо славећи овај дан, као што је председник Србије Александар Вучић рекао, Срби ће, не сметајући никоме, не чинећи ништа ни против кога, показати да су исти народ, народ једног језика, једне историје и порекла, истих обичаја и традиције, истих схватања и вековних тежњи за очување своје слободе и независности", истакла је Тепавчевићева.

Наводећи да је све што су двије владе до сада заједнички урадиле урађено на општу добробит и корист српског народа и у Републици Српској и у Србији, Тепавчевићева је рекла да нико никада неће моћи да сруши јединство српског народа.

У својству изасланика предсједника Србије, она је пренијела честитке поводом Дана српског јединства, слободе и националне заставе са искреним жељама да Република Српска истраје у борби за очување српског идентитета у БиХ, у борби да се сачувају ћирилично писмо и језик српског народа, да се улагањима у инфраструктуру и привреду сачувају и отворе нова радна мјеста, што је гарант успјеха и развоја српског народа у Српској.

"Срећан нам свима празник српског јединства, слободе и националне заставе. Нека живе Република Српска и Србија, живео српски народ!", поручила је Тепавчевићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана