Кина: Испоручено 4800 тестова за детекцију вируса корона

Srna
Кина: Испоручено 4800 тестова за детекцију вируса корона

САРАЈЕВО - Министарство цивилних послова у Савјету министара испоручило је надлежним институцијама 4800 пи-си-ар /ПЦР/ тестова за детекцију вируса корона које је донирала кинеска Шангај "Фосун фондација" у вриједности од 34.080 долара, саопштено је данас из овог министарства.

Ветеринарском факултету Универзитета у Сарајеву испоручено је 2827 тестова, Институту за јавно здравство Републике Српске 1733 теста и Пододјељењу за јавно здравство Брчко дистрикта испоручено је 240 тестова.

У саопштењу се прецизира да су тестови подијељени с циљем реализације Споразума о донацији, закљученог између Шангај "Фосун фондације" и Министарства цивилних послова, закљученог 8. јула.

Јуче је испоручено 4.800 тестова за детекцију на основу издатог рјешења о сагласности за увоз и кориштење "ковид 19 РТ-ПЦР китова", хуманитарног карактера, које су издали Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске, Министарство здравства ФБиХ и Одјељење за здравство и остале услуге Брчко дистрикта, а у складу са одлуком о принципима расподјеле међународне помоћи за заштиту и спашавање, наводи се у саопштењу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана