Кавазовић: Српско-хрватско помирење на штету БиХ неће проћи

Срна
Кавазовић: Српско-хрватско помирење на штету БиХ неће проћи

САРАЈЕВО - Поглавар Исламске заједнице у БиХ Хусеин Кавазовић саопштио је, поводом иницијативе за српско-хрватско помирење, да било какав покушај мирења на рачун БиХ неће проћи и да води у нове проблеме.

Кавазовић је позвао "све оне који иду у смјеру помирења да рачунају да било који разговори о здравим односима на Балкану, не могу проћи без БиХ и оних без којих се у Босни ништа ријешити не може".

"То никад до сада није прошло другачије, а увјерен сам да неће проћи ни у будућности. Сматрам да би у ове процесе обавезно требало да буду укључени представници БиХ и Бошњака", навео је Кавазовић у писаној изјави.

Кавазовић указује да било какав договор, који је на штету БиХ, не може проћи, посебно "не на рачун оних који су спремни и умријети за своју домовину, као и много пута до сада".

Он је истакао да Бошњаци са великом пажњом прате овакве иницијативе и гласове помирења који долазе из Београда и Загреба, оцијенивши да је свеукупан однос Србије и Хрватске важан за мир на овим просторима и просперитет свих народа и грађана.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана