Кауфман: Вјерујем да ће Српска наставити да се развија

Срна
Кауфман: Вјерујем да ће Српска наставити да се развија

Штутгарт - Посланик Хришћанско демократске уније у њемачком Бундестагу Стефан Кауфман изјавио је вечерас да вјерује да ће Република Српска наставити да се развија и иде правим путем напријед.

"Вјерујем да ће све то да иде у позитивном правцу и да ће Русија и Њемачка да улажу како би Република Српска ишла правим путем напријед", рекао је Кауфман на свечаности у Штрутгарту поводом обиљежавања 9. јануара - Дана Републике Српске.

Истичући да је веома срећан што присуствује овој свечаности, Кауфман је пожелио све најљепше поводом Дана Републике Српске.

"Прије двије године био сам у посјети Републици Српској са шефом Представништва Српске у Штрутгарту Мићом Ћетковићем и носим врло лијепе утиске", рекао је Кауфман.

Он је пожелио Српској много успјеха и да се све одвија у најбољем правцу.

"Желим још једном да посјетим Републику Српску и да све тада буде још љепше него што је било када сам је први пут посјетио", рекао је Кауфман.

У Штутгарту је данас обиљежен Дан Републике Српске у организацији Представништва Српске у том њемачком граду, а свечаности су присуствовали Срби из јавног живота у Њемачкој, појединци ангажовани у разним организацијама, пословни људи, као и делегација Владе Српске, коју је предводила потпредсједник Владе Српске Сребренка Голић.

У делегацију су били министар за економске односе и регионалну сарадњу Републике Српске Златан Клокић, министар индустрије, енергетике и рударства Петар Ђокић и министар рада и борачко-инвалидске заштите Миленко Савановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана