Касумовић и Дрино у притвору до 1. јануара

Срна
Касумовић и Дрино у притвору до 1. јануара

ЗЕНИЦА - Градоначелник Зенице Фуад Касумовић и предсједник Надзорног одбора предузећа “Зеницатранс - превоз путника” Вахдет Дрино, који су ухапшени у акцији Агенције за истраге и заштиту /Сипа/ БиХ, остају у притвору до 1. јануара.


Кантонални суд у Зеници данас је расправљао по жалбама на рјешење судије за претходни поступак за укидање једномјесечног притвора Касумовићу и Дрини, те донио рјешење којим се одбијају жалбе адвоката обојице осумњичених као неосноване.

Одбијају се као неосноване жалбе кантоналног тужиоца у Зеници, браниоца осумњиченог Д.В, изјављене против рјешења судије за претходни поступак Кантоналног суда од 3. децембра, а дјелимично уважава жалба браниоца осумњиченог К.Ф, те у односу на њега преиначава побијано рјешење у дијелу одлуке о трајању притвора.

“Овим рјешењем одређује да притвор који је одређен рјешењем судије за претходни поступак за осумњиченог К.Ф. траје од 1. децембра од 11.45 часова до 1. јануара 2022. године до 11.45 часова”, наводи се у саопштењу објављеном на веб-страници овог суда.

Према рјешењу судије за претходни поступак, Касумовићу је притвор био одређен до 2. јануара, а Дрини од 1. децембра од 9.20 часова до 1. јануара до 9.20 часова.

У осталом дијелу побијано рјешење остаје неизмијењено.

Према том рјешењу, одбијен је захтјев за изрицање притвора Алмири Баручији Капиџић, Златку Османовићу и Асмиру Машићу, којима су одређене мјере забране састајања са одређеним лицима.

Они су, са још шест особа, ухапшени 1. децембра у акцији кодног назива “Зеницатранс”, коју је спровела Сипа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана