Караџић писао Путину да га избави из британског затвора

Танјуг
Караџић писао Путину да га избави из британског затвора

ВАЈТ - Бивши председник Републике Српске Радован Караџић, који је недавно пребачен из Хага у озлоглашени британски затвор на острву Вајт, упутио је писмо предсједнику Русије Владимиру Путину са молбом да га избави одатле и “спаси му живот”, пише “Ало”.

Како наводи лист, у писму које је послао преко својих адвоката, он је навео да су услови у британском затвору недостојни човјека, без адекватне хране и терапије, као и да највише има муслиманских терориста који “једва чекају да га се дочепају и лично му пресуде”.

Карадзић је руског предсједника ословио са “брате”, указујући да су “затвореници жедни крви”, те да је смјештен у зграду која је пуна канцерогеног азбеста.

Њему је дозвољено само да се чује са ћерком Соњом, која је потврдила да страхује за живот оца, наводи “Ало”.

Карадзићев адвокат Горан Петронијевић рекао је да су “страшно лоши услови” у којима борави његов клијент, напомињући да он није у затвору, већ у заробљеништву.

Током недавне сједнице Савјета безбједности Уједињених нација, представник Русије при УН оштро је критиковао пребацивање Караџића у затвор у Великој Британији, наводећи да је безбједност осуђених Срба угрожени у британским затворима.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана