Капетан Драган: У хладној марици су ме возили до границе и ту избацили

ГС
Капетан Драган: У хладној марици су ме возили до границе и ту избацили

Драган Васиљковић, познатији као Капетан Драган, који се послије 13 и по година робије налази на слободи, у својој Србији, пошто су га јуче пустили из хрватског затвора, а до српске стране границе је дошао пјешке.

“Затворски чувари су ме пробудили јутрос у зору, у четири сата, рекли да се обучем, дали ми папир да сам слободан, а онда ми везали руке лисицама и утрпали у полицијско возило. Лепо сам их питао има ли грејања у комбију, питао да ли да се обучем боље... Наравно, грејање нису укључили и више од пет сати сам се смрзавао до граничног прелаза Бајаково - Батровци. Ту су ме буквално избацили из марице”, испричао је он за Новости.

Он је рано јуче пуштен из лепоглавског затвора, а потом је протјеран из Хрватске.

У Лепоглавису га преузели полицајци, који су га пребацити до граничног прелаза Бајаково гдје је око 9.30 сати протјеран из Хрватске на основу рјешења о забрани уласка и боравка на подручју ЕУ у трајању од 20 година.

Како је рекао, до наше стране границе прешао је пјешке.

Испричао је и да је прво појео сладолед.

“Прво сам затражио да поједем три кугле сладоледа од јагоде са чоколадом.То ми је пало на памет. Када сам потом дошао у смештај и видео фрижидер пун хране одушевио сам се. Мада, и у Лепоглави је било хране. У кантини је могло све да се набави. Нећу да грдим Хрвате кад нема разлога”,  каже Капетан Драган.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана