Калабухов: Русија је имала и имаће водећу улогу у модерном свијету

Срна
Калабухов: Русија је имала и имаће водећу улогу у модерном свијету

САРАЈЕВО - Русија је имала и има водећу улогу у модерном свијету и улаже напоре у заједничко савладавање тешких изазова савремености у стварању једнаког и недјељивог безбједносног система за све, истакао је амбасадор Руске Федерације у БиХ Игор Калабухов у обраћању поводом државног празника - Дана Русије.

“Од срца честитам државни празник - Дан Русије! Уједињени народи наше домовине, захваљујући војном подвигу и великом труду, створили су велику земљу с јединственим насљеђем”, истакао је Калабухов.

Он је навео да се Русија као држава гарант Општег оквирног споразума за мир у БиХ залаже за стриктно поштовање дејтонских принципа равноправности конститутивних народа и ентитета БиХ с широким овлаштењима.

“Полазимо од тога да ће кораци које предузимамо служити за даље јачање свеобухватне сарадње између Русије и БиХ, промоцију трговинске и економске интеракције и продубљивање културних и хуманитарних веза. Рачунамо на најактивније учешће наших сународника у БиХ, свих грађана који искрено настоје дати свој значајни допринос овом узвишеном раду”, истакао је руски дипломата.

Он је нагласио да на овај значајни дан жели свима просперитет, срећу, благостање и добро здравље, објављено је на Фејсбук страници Амбасаде Русије у БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана