Калабухов: БиХ није на листи непријатељских држава Русије

ГС
Калабухов: БиХ није на листи непријатељских држава Русије

САРАЈЕВО - Амбасадор Русије у БиХ Игор Калабухов рекао је за РТРС да је чињеница да БиХ није на листи непријатељских држава Русије и истиче да је сматрају пријатељском државом.

- Наравно, видјели смо изјаве у БиХ, Бриселу, што се тиче овог питања. Мислимо да сви који тако кажу, имају своје политичке циљеве, а за нас ствар је једноставна. Мислимо да то није техничко, то је базично питање по коме мора бити консензус у БиХ, видимо да га нема, а није ни било никакве одлуке релевантних институција - наводи Калабухов.

Калабухов каже да је Руска Федерација позиционирала БиХ као пријатељску земљу, те да постоје различити механизми сарадње.

- Има потенцијала за развој у пуно домена у индустрији, пољопривреди, култури, тако да има перспективе за добар и конструктиван развој наших билатералних односа. Посебно у том контексту желио бих да позовем све у БиХ да одбаце приче о малигном руском утицају. Понављам да је Руска Федерација заинтересована за стабилност, дијалог, компромис у БиХ и за, наравно, пријатељске односе између Руске Федерације и БиХ - рекао је Калабухов.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана