Како ће Џонсон водити Британију из самоизолације?

ГС
Како ће Џонсон водити Британију из самоизолације?

ЛОНДОН - Британски премијер Борис Џонсон данас је саопштио да је био позитиван на тесту на корона вирус и да се налази у самоизолацији, инсистирајући да ће и у таквој ситуацији наставити да води земљу и њену борбу против пандемије ЦОВИД-19.

У видеу објављеном на његовом Твитер налогу, он је најавио да ће то чинити из своје резиденције у Даунинг стриту 11, која се налази одмах уз сједиште премијера у броју 10 у истој улици.

Џонсонова резиденција је заправо скроман стан који се лако може изоловати од његове канцеларије, а владин портпарол изјавио је да ће врата која спајају два објекта остати затворена док је Џонсон у самоизолацији.

Све што Џонсону буде потребно - од службених докумената па до хране и пића - биће му остављено пред вратима, али ће, ако то буде могуће, и тај ниво контакта бити на самом минимуму, преноси ЦНН.

Састанци ће се одржавати путем видео конференција, што и није необично ако се зна да неке од најважнијих редовних састанака Џонсон већ неко вријеме не одржава у директном контакту.

На примјер, састанци владе у посљедње вријеме су одржавани виртуелним путем, а Џонсонов портпарол потврдио је да су традиционалне седмичне аудијенције код краљице прије најмање две недеље замјењене телефонским разговорима.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана