Јовичић оптужио Тривићеву да је управо због ње опозиција разједињена

ГС
Foto: ДНС

БАЊАЛУКА- Слушајући изјаву госпође Тривић о кандидатури за предсједника Републике Српске и њен позив свима да су добродошли да подрже њену кандидатуру, не могу да се отмем утиску лицемјерства и непримјереног дијељења грађана Републике Српске.

То је саопштио потредсједник ДНС Радислав Јовичић, који ће бити и кандидат те странке за предсједника Републике Српске.

– Морам, госпођо Тривић, да вас напоменем да је управо због вас и још неких појединаца из опозиције дошло до потпуног разједињења. Напомињем вас да смо годину дана провели у разговорима са опозиционим партнерима, касније је ДНС наставио позивати на разговоре и разговарао и са ванпарламентарним странкама, у покушају да изнађемо најбоља рјешења и да нађемо најбољи пут за промјену стања у Републици Српској – каже Јовичић.

Каже да је ДНС нудио рјешења, тражили да донесу програм и платформу с којом ће заједно изаћи пред народ и конкретно им рећи шта то опозиција нуди боље од ових који више од десет година „сисају крв овом напаћеном народу“.

– Неки од вас су били само заинтересовани за појединачне кандидатуре, па је тако и ваша једнострана кандидатура у децембру мјесецу прошле године, без договора са било ким у опозиционом блоку, довела многе пред свршен чин – додаје потпредсједник ДНС.

Јовичић каже да је још раније, у септембру, дошло до једностраног прекида комуникације са ДНС-ом који је требао да буде домаћин једног од низа састанака, вјероватно због притиска појединаца и њихове искључивости.

– Да ли је управо неко од тих у том тренутку имао задатак од власти да разбије опозициони блок јер је почео да јача? Ја не знам. Можда ви знате. Стално се неко други оптужује да није довољно опозицион, стално се у другом тражи кривац и управо таквом кампањом је опозиција доведена у овакво стање – додаје Јовичић.

Он је истакао да је Јелена Тривић својом изјавом од јуче додатно подијелила народ у Републици Српској по принципу ако нисте за мене, ви сте против Републике Српске.

– То није добро, није коректно од некога ко претендује на најчаснију функцију, функцију предсједника Републике Српске – поручује Јовичић и додаје да се стално пита зашто неко мисли да је управо он најбољи кандидат за предсједника Републике Српске и чему толика потреба да на силу то стално истиче.

– Зашто мислите да неко мора да иде за вама и да, ако не иде, он ради за актуелну власт? Зашто се некад не питате да ли управо ви својом искључивошћу радите на опстанку ове однарођене власти – поручио је Јовичић Тривићевој.

Јовичић каже да нема ништа лично против Јелене Тривић, већ да је, напротив, јако цијени по многим питањима, и управо због тога се изненади њеном „искључивошћу и ароганцијом“.

– Кривци за стање у опозицији смо скоро сви, неко више, неко мање али ДНС засигурно није највећи и једини кривац. Нудили смо сарадњу, поручивали да су врата ДНС отворена за договор и уједињење да би се промијенила и власт и стање у Републици Српској, били смо спремни на много уступака, али нисмо спремни на уцјене и понижења. Немојте мислити да сте већи противник власти од мене или било кога другог ко искрено жели промјену, а има нас доста  – закључио је Јовичић, преноси Српска инфо.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана