Јовић на челу Министарства безбједности до именовања новог министра, у СДА у оптицају три имена

ГС
Јовић на челу Министарства безбједности до именовања новог министра, у СДА у оптицају три имена

САРАЈЕВО – Након оставке Фахрудина Радончића, до именовања његовог насљедника, на челу Министарства безбједности биће Недељко Јовић, замјеник министра безбједности, а СДА је заданас заказала сједницу Предсједништва на којој ће, пишу федерални медији, једна од тема бити и избор новог министра.

Како је Радончић рекао да је за СББ, чији је лидер, учешће у власти на нивоу БиХ завршена прича, у СДА, којој припада да позиције су почели размишљати о имену новог министра, а иако се нико званично не оглашава, Кликс пише да су у оптицају три имена.

У питању су, тврди овај портал, људи који нису званично окарактерисани као кандидати, већ више као жеље одређених кругова у СДА.

Први је Мирсад Вилић, актуелни директор Дирекције за координацију полицијских тијела БиХ.

Други је Хазим Ранчић, замјеник министра финансија и трезора БиХ, док је трећа опција Адил Османовић бивши министар цивилних послова БиХ и актуелни парламентарац.

Кликс тврди и да у СДА истовремено постоји велика бојазан да би могло доћи до блокаде у процесу именовања њиховог кандидата за новог министра, јер су управо кадрови СДА блокирали именовање Млађена Божовића на функцију министра за људска права и избјеглице који је био приједлог ДНС-а.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана