Јовановић: На институцијама Српске је да одлуче о путу заштите својих интереса

Срна
Јовановић: На институцијама Српске је да одлуче о путу заштите својих интереса

БЕОГРАД - Некадашњи дипломата Живадин Јовановић изјавио је да су институције Републике Српске те које треба да нађу најбољи пут за заштиту својих интереса према Уставу БиХ и Дејтонском споразуму, иако ситуација није једноставна и сви притисци су усмјерени на смањивање надлежности Српске.

Јовановић је, као изузетно важне, навео сталне консултације Београда и Бањалуке.

"У заједничком је интересу Србије и Републике Српске, српског народа на Балкану да постоји стална комуникација, јер сваки застој доноси штету. Антисрпска стратегија и политика Запада се наставља и зато је још важније да будемо јединственији", рекао је Јовановић за "Вечерње новости".

Министар спољних послова некадашње СР Југославије Владислав Јовановић указао је на важност слоге Срба са обје стране Дрине.

Представници Српске не учествују у раду заједничких институција БиХ након што је бивши високи представник у БиХ Валентин Инцко наметнуо допуне закона којим се кажњава негирање геноцида.

Повлачење овог наметнутог закона и одлука Уставног суда БиХ којима се отимају шуме и пољопривредно земљиште од Српске су услов за њихов повратак у заједничке институције на нивоу БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана