Још једна жртва серијског убице из Србије?

Г.С.
Још једна жртва серијског убице из Србије?

АЛЕН - Након што је прије четири дана ухапшен 31-годишњи држављанин Србије због сумње да је убио двоје пензионера у мјесту Швабише Хал, њемачка полиција од данаа истражује још једну сумњиву смрт, тако да би се број потенцијалних жртава могао и повећати.

 Наиме, недавно је, под сумњивим околностима, преминула 86-годишња пензионерка, која је живјела у комшилуку једне од двије жртве, па су истражиоци и ову смрт довели у везу са серијским убицом. Харалд Лустиг, јавни тужилац је рекао да ће истрага о овој смрти бити мало компликованија јер је покојница, у међувремену, кремирана. Како преносе медији, она је пронађена мртва са повредом на глави, али је њена смрт класификована као несрећан случај.

Подсјетимо, држављанин Србије ухапшен је у сриједу, након три године бјекства. Он је осумњичен за више убистава старица у Швабиш Халу, а посљедње је починио претпрошле сриједе, на дан када су и остале жртве усмрћене. У том граду је живио непријављен, са супругом и двоје дјеце, а инспектори још испитују зашто је усмртио несрећне пензионерке. Такође, полиција је годинама мислила да је убица плавокоса жена, све док га средином јануара један пензионер није описао као црнокосог мушкарца.

Истражујући серијска убиства бака у Швебиш Халу, инспектори су дошли до податка да су све усмрћене у сриједу, па су то означили као дан који је осумњичени изабрао за своја злодјела. И док се званично терете за двије смрти, инспектори сматрају да је са убиствима почео још прије три године, када се десило прво у низу серијских убистава.

“У октобру 2020. убијена је власница пиваре Елфрид Хухлер (94), а двије године касније, само 200 метара даље, усмрћена је и удовица Хајдемари К. (77) у свом стану. Објема је пресуђено у сриједу. За те случајеве се још прикупљају докази против Србина, који је ухапшен у стану, на 150 метара даље од другог места злочина - објаснили су истражитељи за немачке медије.

Како је полиција саопштила, српски држављанин није пружао отпор током хапшења, а на саслушању није хтио да открије мотив за свирепе злочине, док инспектори још испитују на који начин су пензионерке убијене, преносе Независне.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана