Још један младић тврди да га је претукла мостарска полиција

ГС
Још један младић тврди да га је претукла мостарска полиција

МОСТАР - Након што су објављени видео снимци полицијског насиља у Мостару над једним младићем који је прекршио мјеру забране кретања, медији извјештавају о другим тврдњама Мостараца да су претучени од стране полиције.

''Привели су ме без икаквог разлога и одвели у станицу гдје су ме њих троје пребили без икаквог разлога'', испричао је своју причу о насиљу полиције у Мостару за "Бљесак.инфо" читалац А.К. (1994).

Наиме, како је рекао, 6. априла 2021. године у Вукодолској улици на Ђиковини нашао се у свом насељу када је полиција дошла по нечијем позиву, јер се наводно неко жалио да се у једном од станова налази велики пас.

''Ја ту никакве везе немам с тим, само зато што сам био у свом насељу, што сам се потрефио ту, покупили су ме, пребили и затворили на 24 сата'', наводи читалац.

"Бљесак.инфо" наводно је имао и увид у записник о привођењу који је младић потписао, гдје није наведен разлог.

Повреде је, како тврди, задобио на глави.

''Глава ми је била читава натечена, можда ме баш зато нису пустили одмах него тек послије 24 сата'', истиче.

Како тврди поменути портал, у напомени у записнику наведено је да је особа без видљивих повреда. Подсјећамо, о бруталности полиције бруји читав Мостар након што се у јавности појавио снимак бруталног премлаћивања младића због кршења полицијског сата.

Њега су пред зградом претукла два полицајца, која су касније удаљена са посла до окончања поступка, а младића су након пријаве у станици пустили да иде кући. Њему је у међувремену позлило па  је тражио и љекарску помоћ. У понедјељак се више стотина Мостараца окупило пред зградама полиције како би протестовали против бруталности са снимак.

У међувремену, поменутом порталу јавио се још један читалац испричавши како су његовог сина и пријатеља брутално претукли полицајци након туче у којој нису учествовали.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана