Још двоје људи у Српској заражено вирусом корона, опоравило се 65

ГС
Још двоје људи у Српској заражено вирусом корона, опоравило се 65

БАЊАЛУКА – У Републици Српској у протекла 24 часа вирус корона потврђен је код још двоје људи,рекао је министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић.

- Ријеч је о мушкарцима средње и млађе животне доби из Бањалуке и Лакташа. Један је хиспитализован, а други ће бити упућен у Студентски центар у Бањалуци - навео је Шеранић.

У Републици Српској до сада је било регистровано 346 лица заражeних вирусом корона, а са новим случајевима тај је број повећан на 348.

Шеранић је на конференцији за новинаре у Бањалуци истакао да је у протекла 24 часа тестирано 179 особа.

Он је додао да још није вријеме за опуштање и да сви треба да се придржавају препорука и прописаних мјера.

- Структура ових налаза се највише односи на здравствене раднике чије смо налазе узимали у Бањалуци, Бијељини, Градишци и Источном Сарајеву. У оквиру ових налаза су и опорављене особе из Студентског центра и лица из локалних карантина која смо почели да тестирамо и отпуштамо кућама - нагласио је Шеранић.

Он је додао да је добро што ове циљне групе показују да су сва лица негативна, јер једно позитивно лице може да усложи ситуацију с обзиром на број контаката које имају и посао којим се баве.

Према његовим ријечима, до сада се од болести изазване вирусом корона опоравило 65 особа, а највише их је у Бањалуци.

- Из Бањалуке је 46 особа, седам из Лакташа, три из Кнежева, те по два из Модриче, Прњавора и Челинца. Број опорављених је у пропорцији са бројем особа које су позитивне на вирус корона - каже Шеранић.

Министар здравља и социјалне заштите је подсјетио да је до сада од посљедица болести изазване вирусом корона преминуло 12 лица у Српској од којих је 11 лијечено у Универзитетском клиничком центру (УКЦ) Републике Српске у Бањалуци, а једно у болници у Бијељини.

Према његовим ријечима, у УКЦ се налази 37 пацијената са средње тешком и тешком клиничком формом од којих је пет на респиратору, у изолацији је 10 особа које чекају налазе, а на старој локацији Пуломлогије је смјештено 46 лица са лакшом и средњом клиничком сликом.

Шеранић је додао да су по три пацијента позитивна на вирус корона на лијечењу у болницама у Добоју, Бијељини и Зворнику, а два у Источном Сарајеву.

- Из кућне изолације је изашла 14.991 особа, а под здравственим надзором је још њих 6.773. Према јучерашњим резултатима контрола видјели смо да грађани нису кршили мјере кућне изолације и то је добро. И даље треба да се држимо препорука и наставимо да радимо и понашамо се као и до сада -поручио је Шеранић.

Говорећи о стању на граничним прелазима, он је истакао да се у карантинима у Градишци, Броду, Шамцу, Рачи и Каркају налази 45 особа, те да систем надзора над путницима који долазе из иностранства функционише без проблема.

Када је ријеч о старосној структури позитивних на вирус корона, Шеранић је рекао да их је највише у групи од 30 до 64 година старости - 232, у старосној групи између 65 и 74 године их је 29, а старијих од 75 година 23.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана