Јерко Иванковић Лијановић на издржавању казне

Срна
Јерко Иванковић Лијановић на издржавању казне

ЗЕНИЦА - Бивши министар у Влади Федерације БиХ /ФБиХ/ и лидер странке Радом за бољитак Јерко Иванковић Лијановић налази се у Казнено-поправном заводу /КПЗ/ у Зеници на издржавању седмогодишње затворске казне, преносе федерални медији.

Врховни суд ФБиХ правоснажно је осудио Лијановића на седам година затвора по оптужници Тужилаштва Тузланског кантона за злоупотребу положаја и овлаштења, везано уз незаконитости приликом додјеле подстицаја пољопривредницима на подручју овог кантона и ФБиХ од 2011. до краја 2014. године.

Правоснажном пресудом од 1. октобра прошле године, Лијановићу се одузима имовинска корист прибављена кривичним дјелима од 653.000 КМ.

С обзиром на то да је ријеч о правоснажној пресуди која је објављена још 1. октобра прошле године, Лијановићу је у јануару стигао позив за издржавање казне, а његова жалба за одгађање извршења казне недавно је одбијена.

Тада је Лијановић тражио одгађање због слања апелације Уставном суду БиХ, али и Европском суду за људска права у Стразбуру.

Против Јерка Иванковића Лијановића и још осам лица у Суду БиХ у току је и обновљени поступак, након што је укинута првостепена пресуда којом су због организованог криминала, прања новца, пореских утаја, те фалсификовања или уништавања пословних књига и исправа, осуђени на укупно 52 године и осам мјесеци затвора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана