Јасмин Имамовић саслушан у Тужилаштву у Тузли, осумњичен за противзаконито посредовање

Кликс
Јасмин Имамовић саслушан у Тужилаштву у Тузли, осумњичен за противзаконито посредовање

Градоначелник Тузле Јасмин Имамовић данас је у Тужилаштву Тузланског кантона саслушан у својству осумњиченог за противзаконито посредовање. Њега је овој правосудној институцији пријавио бивши директор тузланске Дирекције за обнову и изградњу Енвер Биједић.

Како је за Клиx.ба потврђено из Тужилаштва Тузланског кантона, ова правосудна институција формирала је предмет на основу кривичне пријаве Енвера Биједића који ју је доставио 5. фебруара 2020. године против градоначелника Тузле Јасмина Имамовића због кривичног дјела злоупотреба положаја и овлаштења.

"Замјеник главног тужиоца Јездимир Спасојевић је 17. фебруара 2020. године донио наредбу о провођењу истраге против Имамовића због постојања основа сумње да је починио кривично дјело противзаконито посредовање. Пријава и наредба о провођењу истраге се односе на период 2003. године и везују се за кредитно задужење Дирекције за обнову и изградњу Тузла у том периоду и уговор о регулисању међусобних обавеза између Дирекције и Опћине Тузла", казаао је гласноговорник Тужилаштва ТК Адмир Арнаутовић.

Истражно рочиште у овом предмету одржано је јутрос, а Имамовић је на позив тужиоца Јездимира Спасојевића дошао на саслушање у Тужилаштво Тузланског кантона. Након испитивања на околности кривичног дјела Имамовић није желио комуницирати смедијима.

Након Имамовића на саслушању се у Кантоналном тужилаштву у Тузли у својству свједока појавио и Енвер Биједић који је раније обнашао функцију директора Дирекције за обнову и изградњу.

Он је казао да се овај предмет, између осталог односи на кредитно задужење дирекције у износу од 1,2 милиона КМ уз камате. Према његовим тврдњама, ова средства су утрошена у изградњу једног панонског језера које је касније прекњижено на Град Тузла.

"Овдје нису само панонска језера, бит ће и других ствари. Вјерујем да ће доћи до проширења те оптужнице, с обзиом на то да постоје и неки елементи везано за Дирекцију за изградњу јер је она оштећена од тадашње Опћине Тузла", истакао је Биједић.

Пријава је креирана на основу информација које је добио од запослених у Дирекцији за изградњу те главног документа, односно налаза финансијске полиције. Навео је да тај налаз није третиран у предмету у којем је он осумњичен, а везано је за изградњу СПО 15. мај у Тузли.

"Он је требао бити третиран, али изгледа да тужилац Ћазим Серхатлић то није узео у обзир и то ће наравно бити предмет расправе. Зашто тако важан документ није третирао", наставио је Биједић те нагласио да пријава нема никакве везе с политичким притиском, устврдивши да се тражи објективно посматрање свега.

Из Тужилаштва Тузланског кантона су казали да ће се провјере и истражне радње у овом предмету обавити у наредном периоду. Поред Имамовића и Биједића испитују се и други свједоци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана