Извињење "Евровингса" грађанима којима је онемогућен лет из Штутгарта

Srna
Извињење "Евровингса" грађанима којима је онемогућен лет из Штутгарта

САРАЈЕВО - Авио-компанија "Евровингс" упутила је извињење држављанима БиХ којима је био онемогућен лет из Штутгарта за Сарајево, саопштено је данас из Министарства иностраних послова у Савјету министара. У саопштењу се појашњава да је ово министарство путем Амбасаде БиХ у Берлину контактирало током дана представнике њемачких институција и "Евровингса" након што путницима, држављанима БиХ, није омогућено да у Штутгарту без негативног пи-си-ар /ПЦР/ теста уђу у авион те авио-компаније на лету за Сарајево.

Дирекција "Евровингса" данас је упутила извињење због непријатности које су држављани БиХ на том лету имали због наведеног случаја.

Из ове компаније су навели да ће свим путницима, на њихов захтјев, бити пребукиране карте, док евентуална остала материјална обештећења и слично, могу бити предмет личног захтјева авио-компанији "Евровингс" или предмет парничног поступка пред њемачким судовима.

Амбасада БиХ у Берлину обавијестила је све држављане БиХ који су имали непријатности на аеродрому у Штутгарту о контактима са њемачким властима и дирекцијом авио-компаније "Евровингс", те да су Амбасада у Берлину као и Генерални конзулат у Штутгарту, у складу са својим овлаштењима, на услузи свим држављанима БиХ којима је потребна конзуларна помоћ.

Министарство иностраних послова у Савјету министара подсјећа да држављанима БиХ, приликом уласка у БиХ, осим пасоша БиХ, није потребан никакав додатни документ, па ни потврда негативног теста на вирус корона.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана