Изнајмљивали станове у БиХ и Србији за проституцију

Ј. С. 
Изнајмљивали станове у БиХ и Србији за проституцију

БЕОГРАД/БиХ - Припадници Министарства унутрашњих послова Србије ухапсили су 22 особе због сумње да су на подручју Србије и БиХ изнајмљивали станове у којима су ангажовали жене ради пружања сексуалних услуга, саопштено је из МУП-а Србије.

Ухапшени су такође осумњичени да су од марта 2019. године до јануара ове године, као чланови двије криминалне групе, женама давали псеудониме, како би прикрили њихов идентитет и нелегалне радње, те организовали оглашавање проституције у различитим медијима. 

- Организатори су осумњичени да су унајмљивали и физичко обезбеђење станова у којима су се жене бавиле проституцијом, њихов превоз, као и да су контролисали доласке њихових клијената - наведено је у саопштењу МУП-а Србије.

Осумњичени су посредно или непосредно прикупљали новац од проституције те га распоређивали како би покрили трошкове и платили чланове групе.

- Осумњичен је и полицијски службеник преко којег су ухапшени добијали податке за одређене особе и возила. Он им је на тај начин омогућио несметано бављење криминалом - додато је у саопштењу.  

Полиција је приликом претреса станова и просторија које користе осумњичени, одузела већу суму новца, 176 мобилних телефона, 12 лаптопова, као и одређену документацију.

Пронађена је и мања количина дроге, муниција, као и четири возила.

Још увијек се трага за двије особе, а  ухапшени Г. С. (45) (полицијски службеник), Д. Т. (45), С. Г. (47), С. М. (28), Д. П. (45), Ј. М. (25), Н. Р. (38), З. Ј. (44), Д. К. (61), Р. В. (32), П. Љ. (35), С. Г. (49), М. Ж. (61), М. Т. (45), В. Ђ. (44), В. П. (36), М. Р. (32), Т. Л. (36), С. Н. (38), Т. Х. (33), Н. С. (35), С. Д. (33) биће, уз кривичну пријаву, приведени Тужилаштву за организовани криминал.


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана