Изградња станова за избјегле породице из БиХ и Хрватске

Srna
Изградња станова за избјегле породице из БиХ и Хрватске

БЕОГРАД - У Новом Саду, Врбасу, Панчеву и Врњачкој Бањи ће почетком следеће године, како се очекује, кренути изградња 164 стана за избјегла лица из Босне и Херцеговине и Хрватске.

У оквиру деветог потпројекта Регионалног програма стамбеног збрињавања, Јединица за управљање пројектима у јавном сектору Београд (ЈУП) расписаће у наредних десет дана набавку за избор извођача радова за 94 стамбене јединице у новосадском насељу Ветерник и 14 станова у општини Врбас.

Како се наводи у саопштењу ЈУП-а, набавка ће бити објављена на сајту Јединице за управљање пројектима у јавном сектору њњњ.пиу.рс

Додаје се да је у оквиру осмог потпројекта предвиђено и покретање набавке за извођење радова на изградњи 36 стамбених јединица у Панчеву и у оквиру деветог потпројекта покретање набавке за извођење радова на изградњи 20 станова у Врњачкој Бањи.

У циљу успешнијег спровођење Пројекта и решења стамбеног питања избегличких породица, Јединица за управљање пројектима у јавном сектору, Комесаријат за избеглице и миграције и Град Нови Сад, одржаће анимацију у просторијама Скупштине Града Новог Сада у петак, 25. септембра, од 13 часова.

Регионални стамбени програм (РСП) је заједнички вишегодишњи програм Србије, БиХ, Црне Горе и Хрватске, који има за циљ да обезбеди трајна стамбена решења за 8.320 избегличких породица са простора бивше Југославије, односно 24.960 корисника према одобреним средствима донације у овом тренутку.

Регионални стамбени програм спроводи се уз подршку ОЕБС-а, УНХЦР-а и Банке за развој Савета Европе, а финансиран је средствима Европске уније, која је највећи донатор, САД-а , Немачке, Швајцарске, Италије, Норвешке, Данске, Турске, Луксембурга, Шпаније, Кипра, Румуније, Чешке, Словачке и Мађарске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана