Изетбеговић: Сједница о враћању надлежности "ћорсокак", поништићемо то на Уставном суду

Тањуг
Foto: Н1

САРАЈЕВО - Колегијум Народне скупштине Републике Српске заказао је за петак посебну сједницу о враћању надлежности, а лидер СДА Бакир Изетеговић каже да је то "ћорсокак".

"Они то знају, раде политичку агенду, а ми ћемо то поништити на Уставном суду. Слиједи политичка и правна борба коју је отворио (Милорад) Додик, све ће бити враћено на нулу", рекао је Изетбеговић у интервјуу за сарајевску Н1 тв.

На питање да ли се плаши сукоба, Изетбеговић тврди да у БиХ увијек може доћи до сукоба, али да правог разлога за то нема.

"Српски народ јако комотно живи у БиХ. Влада над осталима на 49 одсто територије. Какав је разлог да крену у нешто што то може да поквари? Нема разлога. Мислим да људи у РС нису спремни", рекао је Изетбеговић.

Сматра да Додик игра, како каже, "ризичну игру" у којој не може да побиједи.

"Не може подијелити БиХ, неће му проћи покушај враћања надлежности. Он ће на томе да гради кампању. Ако буде наставио то да ради и да прелази црвену линију, доћи ће до санкција, а онда и кругу око њега. У овом часу је то дипломатски одговор. Покушавају га смире и да му дају нешто", рекао је Изетбеговић.

За Хрвате је рекао да "имају фрустрацију јер не могу да изаберу једног члана Председништва".

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана