Изетбеговић: Симболичан гест, али неће нешто битно промијенити

Срна
Изетбеговић: Симболичан гест, али неће нешто битно промијенити

САРАЈЕВО - Предсједавајући Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Бакир Изетбеговић рекао је да је донација Србије и њеног предсједника Александра Вучића у вакцинама за Федерацију БиХ (ФБиХ) симболичан гест, али да "пар хиљада вакцина неће нешто битно промијенити".

"То је један симболичан гест од господина Вучића. У Србији се људи масовно вакцинишу, али нажалост, епидемија се пет пута брже шири у Србији него у БиХ, тако да мислим да то неће нешто битно промијенити ствари, али добро је дошао сваки гест добре воље", рекао је Изетбеговић.

Он је рекао да овај поклон види као узвратни гест "на оно што је БиХ урадила прије неколико мјесеци кад је била јако тешка ситуација у Санџаку.

"У том часу је здравствени систем у Србији био под теретом и није могао да се побрине о тим људима у Санџаку и наши љекари су отишли да помогну", рекао је Изетбеговић новинарима.

Говорећи о односима БиХ и Србије, Изетбеговић, који је и лидер СДА, је истакао како се "нада да ће се ући у рјешавање тежих питања".

Предсједник Србије Александар Вучић допутовао је јутрос авионом на Међународни аеродром у Сарајево гдје је допремљено 10.000 доза вакцина "Астра Зенека", које је Србија донирала за имунизацију грађана ФБиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана