Изетбеговић: Са лидерима СНСД-а и ХДЗ-а о актуелним темама

Срна
Изетбеговић: Са лидерима СНСД-а и ХДЗ-а о актуелним темама

САРАЈЕВО - Лидер СДА Бакир Изетбеговић изјавио је да ће на састанку са предсједницима СНСД-а Милорадом Додиком и ХДЗ БиХ Драганом Човићем разговарати о најважнијим актуелним темама попут именовања, буџета институција БиХ за 2020. годину и Изборног закона.

Изетбеговић је рекао да би на састанку, којем је домаћин предсједник СНСД-а Милорад Додик, требало разговарати о именовању Селме Цикотића у Савјету министара и о свим осталим именовањима, уз напомену да је вријеме да се то покрене.
Лидер СДА тврди да Човићу одговара постојеће стање јер сматра да двоструко или троструко више позиција хрватски корпус добија када је у питању ниво БиХ.

- Наравно да се њему не преговара даље. Не тражим ја ништа посебно ново. Само тражим да се испоштује Устав, да се одреди шта је бошњачка квота, шта хрватска, а шта српска и не мислим да ћемо ту неке битне помаке правити, али је потребно да се дефинишу ствари - навео је Изетбеговић.

Од предсједавања Њемачке ЕУ од 1. јула, Изетбеговић очекује снажнију подршку те земље од досадашње.

Кад је ријеч о парламентарним изборима у Хрватској, Изетбеговић је рекао да рефлексије на БиХ зависе од тога ко ће побиједити.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана