Изетбеговић: Рано је говорити о коалицијама на нивоу БиХ

Срна
Изетбеговић: Рано је говорити о коалицијама на нивоу БиХ

САРАЈЕВО- Лидер СДА Бакир Изетбеговић рекао је данас да је још рано говорити о коалицијама и дијељењу позиција у заједничким институцијама БиХ.

Изетбеговић је навео да је његова странка добро прошла на изборима, те да ће имати добре позиције у Представничким и домовима народа, као и да је процес формирања власти тек почео.

Коментаришући наводе да опозиционе странке из Републике Српске и ФБиХ намјеравају формирати власт на нивоу БиХ без СНСД-а, ХДЗ-а и СДА, Изетбеговић је нагласио да је то по њему немогућа мисија.

Када су у питању измјене Устава и Изборног закона, Изетбеговић је рекао да није оптимиста да ће се ускоро нешто битно моћи помаћи.
-Треба формирати стабилне коалиције, а када се створе услови разговарати евентуално о нечему за шта се могу добити двије трећине (гласова), колико је потребно за измјену Устава - констатовао је лидер СДА.

Говорећи о санкцијама САД Фадилу Новалићу, Изетбеговић је истакао да су због разлога наведених санкција, оне за њега овим изгубиле вјеродостојност.

-Што се мене тиче, он је био добар премијер са добим резултатима и ми о томе одлучујемо, а не Стејт департмент -навео је он.

Изетбеговић, који је замјеник предсједавајућег овог Дома, оцијенио је да су делегати који нису дошли на данашњу сједницу, због чега је она и отказана, то намјерно урадили и да су бошњачки делегати расположени да ово питање буде на редовној сједници овог дома. /

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана