Изетбеговић: Пут БиХ у НАТО у Додиковим рукама

nezavisne.com
Изетбеговић: Пут БиХ у НАТО у Додиковим рукама

Брисел - НАТО је условом из Талина о уписивању војне имовине дао у руке Милораду Додику, предсједнику РС да одлучује о евроатлантским интеграцијама БиХ, рекао је Бакир Изетбеговић, предсједавајући Предсједништва БиХ уочи састанка земаља антитерористичке коалиције на НАТО Самиту у Бриселу.

Он је рекао да је тиме НАТО дао одлуку у руке човјека који је отворено против чланства БиХ у тој организацији, те је додао да сматра да је чланство добро за мир и стабилност БиХ.

На питање да ли је само Додик крив због застоја на НАТО путу, рекао је да је БиХ компликована земља са много нивоа власти и да је очигледна потреба да њену структуру треба поједноставити.

Изетбеговић је рекао да БиХ учествује као кредибилан партнер у антитерористичкој коалицији и да очекује да ће Акциони план за чланство за БиХ ускоро бити активиран.

Марина Пендеш, министарка одбране БиХ је рекла да се БиХ креће ка испуњавању услова за МАП и кроз пописивање војних локација и кроз издвајања за одбрану и мисије у другим земљама.

Сматра да ће МАП бити активиран до септембра ове године.

Зоран Заев, премијер Македоније, је рекао да је НАТО свјестан да су у октобру избори у БиХ и да не жели у овом тренутку доносити одлуке које би могле политички утицати на изборе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана