Изетбеговић поново оптужује Додика за стање у БиХ

Танјуг
Изетбеговић поново оптужује Додика за стање у БиХ

САРАЈЕВО - Предсједник СДА Бакир Изетбеговић поново је оптужио српског члана Предсједништва Милорада Додика за, како тврди, неодговорну политику коју води и додаје да ће њега зауставити народ Републике Српске, који не жели сукобе.

Битно је, каже, да БиХ не постане прави полигон за надметање великих сила, у најгорем смислу.

"Да наши људи страдају, а да они дотурају шта нам треба, да се наша дјеца селе даље из ове земље захваљујући неодговорној политици Додика који увлачи те силе на Балкан. Онда ћемо се ми, наравно, морати супротставити, да се дотле не доведемо", рекао је Изетбеговић и додао:

"Зато би, по мени, било добро рјешити питање с Хрватима и са Загребом, смирити тај дио фронта и да онда заједно с Европом и САД-ом притиснемо снаге које предводи Додик. Оно што је најбитније и што највише оптимизма даје јесте да Срби у Републици Српсккој неће ово пратити. Није њима ни до каквих ратова. То су људи који тешко живе, који нису за то да губе посао, да беспотребно иду у ровове".

Навео је и да је "уствари то та снага која ће га (Додика) зауставити".

"Све тежи и лошији живот у РС-у ће да заустави ове (Додикове) политике. Не кажем да је Федерацији добро, али у РС-у је горе и биће све горе ако Додик овако настави", рекао је Изетбеговић у интервјуу за сарајевску Федералну тв.

У опширном интервјуу Изетбеговић је говорио о четвородневним преговорима о изборној реформи са међународним представницима Метју Палмером и Ангелином Ајхорц, који су завршени јуче без резултата.

Изборна реформа се тиче само Федерације БиХ.

 

 

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана