Изетбеговић: О Изборном закону тек након избора

Срна
Foto: Агенције

БРИСЕЛ- Предсједник СДА Бакир Изетбеговић изјавио је да је на састанку са комесаром ЕУ за сусједство и проширење Оливером Вархељијем у Бриселу одбио разговор о измјенама Изборног закона БиХ.

- Рекао сам да ћемо о томе говорити тек кад се заврше избори и кад се формира власт на свим нивоима - рекао је Изетбеговић, тврдећи да су, што се тиче њега, завршени разговори један на један о Изборном закону са Вархељијем или лидером ХДЗ БиХ Драганом Човићем.

Он је додао да је задовољан разговором са Вархељијем, за којег је рекао да је био оптимистичан када су у питању шансе да БиХ у блиској будућности добије статус кандидата ЕУ.

- Вархељи сматра да можемо направити снажан корак не само у ова три закона који се спомињу него и на још додатна два који се односе на судове и Високи судски и тужилачки савјет. То је један сет врло озбиљних закона који би нам омогућио, повећао шансе за стицање кандидатског статуса - закључио је Изетбеговић.

Комесар за сусједство и проширење Оливер Вархељи разговарао је данас на одвојеним састанцима са политичким лидерима владајуће коалиције у БиХ предсједником СНСД-а Милорадом Додиком, ХДЗ-а БиХ Драганом Човићем и СДА Бакиром Изетбеговићем.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана