Изетбеговић: Нисам за то да угледни људи напуштају СДА

ГС
Изетбеговић: Нисам за то да угледни људи напуштају СДА

САРАЈЕВО - Канимо успоставити дијагнозу стања до наредног колегија, крајем идуће седмице планирамо сједницу Предсједништва и донијети одлуке и видјети гдје се радило добро, гдје не, казао је данас након сједнице Колегија СДА лидер ове странке Бакир Изетбеговић.

На питање да ли се причало о односу са Звиздићем, казао је: "Тражио сам да се без господина Звиздића не улази у дубину и суштину ствари. Није се могло избјећи, али то није темељито разматрано. Мислим да су породични разлози у питању", додао је Изетбеговић, преноси Н1.

"Било би одговора, пало је тешких ријечи. Мислим да је вријеме да стану те тешке ријечи, да даље не расклимавамо структуру странке и да не збуњујемо наше припаднике странке и чланове", казао је предсједник СДА.

Изетбеговић је казао да су турбуленције унутар странке посљедица резултата избора у неким мјестима.

"Ствара се нервоза, у Сарајеву смо имали врло лош резултат. Ствара се нервоза и траже кривци и не смијемо дозволити да то наруши структуру странке. Морамо видјети шта су разлози што нисмо успјели у Сарајеву, а јесмо у Вогошћи или нисмо у Зеници а јесмо у Високом. Одговори нису једноставни, неки су у руководству, неки објективни", рекао је Изетбеговић.

За крај је рекао да је он за опцију помирења, па и са оним с којим се раније разишао.

"Никада нисам за то да угледни и способни људи напуштају СДА. Погрешан је приступ да СДА кани нешто против Звиздића. Звиздић је сам дао изјаву да ће напустити и остале ултиматуме, мислим да то није требало", закључио је Изетбеговић, преноси Klix.ba.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана