Изетбеговић: Не би било добро да СДА изостне из власти у ФБиХ и БиХ

Г.С.
Изетбеговић: Не би било добро да СДА изостне из власти у ФБиХ и БиХ

САРАЈЕВО - Лидер СДА Бакир Изетбеговић поручио је данас да не би било добро да његова странка изостане из власти на федералном и државном ниову.

Изетбеговић је то рекао коментаришући намјеру групе странака Осморке да власт на федералном и државном нивоу формира са ХДЗ БиХ.

"Видјећемо како ће се то завршити. СДА је побједничка странка, погледајте све листе. Дупло је јача од слиједеће пробосанске странке. Није у реду и одговорно избацивати базичну странку и то ће сигурно имати посљедице", рекао је Изетбеговић и додао:

"Није ријеч о избацивању СДА, већ избацивању воље патриотског језгра које СДА представља, свега што је СДА радила у 32 године за ову државу. Није мудро попустити жељама неких странаца ради комадића власти која ће бити тешка у слиједеће четири године".

Сматра да Осморка, како је навео, трчкара за ХДЗ-ом у настојању да формира власт и да то није оно што су очекивали они који су за њих гласали, пренео је сарајевски портал klix.

Говорећи о доласку комесара Вархељија у Босну и Херцеговину наредне седмице, Изетбеговић је рекао да је то што је препоручено да БиХ добије статус кандидата за чланство у ЕУ симболичан корак.

Подсјетио је да Босна и Херцеговина није испунила све услове да би добила тај статус, али очекује да ће до краја године ипак добити тај статус.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана