Изетбеговић: Имамо Хрватску уз себе да се заустави пројекат "Горњи Хоризонти"

Срна
Foto: Срна

МОСТАР- Предсједник СДА Бакир Изетбеговић изјавио је данас у Мостару да има подршку Хрватске да покушају зауставити пројекат "Горњи Хоризонти".

Изетбеговић је рекао да је с хрватским премијером Андрејем Пленковићем у Дубровнику договорио да то покушају јер би то, како је навео, у потпуности измјенило еколошки систем у Херцеговини.

"Ту имамо Хрватску уз себе, да се то не уради... Можемо зауставити тај пројекат", рекао је Изетбеговић.

Изетбеговић је рекао данас у Мостару да ће посебан труд уложити у смјеру поправљања односа Бошњака и Хрвата у Федерацији БиХ, а да ће се санкције према српским представницима сигурно појачавати да би дале резултат.

Он сматра да су америчке санкције према српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику и "структурама која га прате" само почетак јер "ово није ни изблиза довољно".

Он је додао да је синоћ Пленковићу у Дубровнику изнио податке о структури власти у ФБиХ и БиХ.

Изетбеговић је навео да су учинили све да се релаксира позиција најмалобројнијег народа у БиХ и да то треба да знају лидери у Хрватској и да се с тим треба да се суоче и лидери Хрвата у БиХ.

Изетбеговић је на конференцији за новинаре изјавио да се у вези са измјенама Изборног закона БиХ зна шта је отприлике приједлог СДА, а да би се нешто добило мораће се и дати са обје стране.

Он је нагласио да треба пружити руку када је ријеч о отвореним питањима између Хрватске и БиХ

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана