Изабрани најуспјешнији у привреди Српске - РиТЕ „Станари“ на побједничком престолу

Срна
Foto: ПредсједникРС.нет

БАЊАЛУКА - Рудник и Термоелектрана (РиТЕ) „Станари“ проглашено је за најуспјешније велико привредно друштво у Републици Српској у оквиру традиционалне манифестације Привредне коморе Српске „Избор најуспјешнијих у Републици Српској за 2022. годину“.

Друго мјесто припало је компанији „Млијекопродукт“ из Козарске Дубице, треће предузећу „Нора пласт“ Бањалука.

Признања је представницима ових предузећа уручио предсједник Републике Српске Милорад Додик.

У категорији средњих привредних друштва, најуспјешније предузеће у Републици Српској у 2022. години је „Мегадрво“ из Бијељине, на другом мјесту је „Боснамонтажа“ из Приједора, а на трећем „Металтехнологија“ Дервента.

За најуспјешнија мала производна привредна друштва у Републици Српској за 2022. годину проглашена су „Рефлекс“ из Градишке, „Трејд систем“ из Рудог, „Капитал софт“ из Требиња, „Бас метал“ из Угљевика и „Антена нет“ из Теслића.

Признања је представницима ових предузећа уручио предсједник Привредне коморе Републике Српске Перо Ћорић.

У категорији за препознатљив квалитет и развој домаћих производа признања су уручена фарми „Нана клас“ - за полутврди, полумасни, зрели сир од козијег млијека, подрумима „Анђелић“ из Требиња за сорту вина жилавка, а „Микроелектроници“ из Бањалуке за паметна бројила.

Признања су у овој категорији припала и „Вендому“ из Лакташа за иноватни систем за одлагање отпада, те предузећу „Бавариамед“ из Бањалуке за електронски подесиву столицу за прегледе и интервенције.

За унапређење дуалног организованог образовања признање је добило предузеће „Колектор“ из Лакташа, док је посебно признање за највећи пласман кредита у привреду додијељено Новој банци из Бањалуке.

Признање је додијељено и граду Требиње - за највишу оцјену испуњености критеријума у оквиру БФЦ програма, док је признање за успјешну примјену дигитализације пословних и производних предузећа додијељено фирми „Мале електрик драјвс“ /Махле елецтриц дривес/ из Лакташа.

Признање за допринос привредном развоју неразвијених општина додијељено је предузећу „Буком пром“ из Власенице, док је посебно признање за број путника остварен у прошлој години припало „Аеродромима Републике Српске“.

Посебна признања за унапређење туристичке понуде Републике Српске додијељена су хотелима „Бијеле Воде“ Козара, „Видиковац“ Зворник и „Терме Озрен“ Петрово.

Признања су уручена и представницима предузећа која су у прошлој години реализовала значајне инвестиције и запослила нове раднике - „Алумини“ у Зворнику, предузећу „Пасс“ у Бијељини и „Шкребић компани“ из Теслића.

Зворничка „Алумина“ проглашена је и за најуспјешнијег извозника у 2022. години.

За допринос развоју корпоративне друштвене одговорности признања су уручена представницима предузећим „М:тел“ и „Проинтер итсс“ из Бањалуке.

Признање је уручено предсједнику Републике Српске Милораду Додику, који је својим несебичним радом и дјеловањем утицао на стварање Привредне коморе Републике Српске и подржавао њен рад кроз протеклих 30 година.

Српском члану и предсједавајућем Предсједништва БиХ Жељки Цвијановић уручено је признање за дугогодишњу подршку раду Привредне коморе Републике Српске у протеклом периоду јер је својим залагањем на најзначајнијим функцијама допринијела унапређењу односа Српске са привредама у региону.

Признања за развој Привредне коморе Републике Српске уручена су некадашњем директору Драгици Ристић, првом предсједнику Привредне коморе Божидару Антићу, затим Борку Ђурићу, те постхумно Недељку Сузићу и Младену Мићићу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана