Изабрана три потпредсједника Народне скупштине

Срна
Изабрана три потпредсједника Народне скупштине

БАЊАЛУКА - Народни посланици изабрали су за потпредсједнике Народне скупштине Републике Српске, на првој посебној сједници парламента, Петка Ранкића, Ању Љубојевић и Мирсада Дуратовића.

Клуб посланика Социјалистичке партије предложио је народног посланика Петка Ранкића за потпредсједника Народне скупштине Српске.

Клуб посланика "Покрета за државу" предложио је народног посланика Мирсада Дуратовића за потпредсједника парламента Српске из реда бошњачког народа.

Клуб посланика СНСД-а предложио је народног посланика Ању Љубојевић за потпредсједника Народне скупштине Српске из реда хрватског народа.

Предсједник Народне скупштине Српске Ненад Стевандић рекао је да приједлог за четвртог потпредсједника Народне скупштине није стигао, те да ће парламент о њему расправљати када га достави највећа опозициона партија.

Народна скупштина Републике Српске изабрала је вечерас Административну комисију парламента Српске чији ће предсједник бити Споменка Стевановић из ДЕМОС-а, а њен замјеник Биљана Петковић из СНСД-а.

Предсједник Комисије за избор и именовања Илија Таминџија рекао је да комисија има девет чланова - предсједника, замјеника и седам чланова који се бирају из реда народних посланика.

Осим предсједника и потпредсједника чланови Административне комисије су Денис Пијетловић, Денис Шулић, Александар Трнинић, Велибор Станић, Костадин Васић, Ђорђе Вучинић и Рамиз Салкић.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић је након гласања закључио рад прве посебне сједнице, те за сутра најавио другу посебну сједницу на којој ће бити бирани делегати за Вијеће народа Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана