Из Русије стиже неколико тимова љекара и посебна опрема за дезинфекцију

ГС
Из Русије стиже неколико тимова љекара и посебна опрема за дезинфекцију

БАЊАЛУКА – У Бањалуку ће из Руске Федерације стићи неколико опремљених тимова љекара, као и посебна опрема за дезинфекцију, сазнаје „Глас Српске“.

Помоћ из Русије биће допремљена у Српску у укупно три авионска лета, а први авион слетјеће на Аеродром Бањалука данас око 16 часова.

- Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик дочекаће данас на Аеродрому у Бањалуци први контингент медицинске опреме и помоћи Руске Федерације за борбу против епидемије изазване вирусом корона - најављено је из кабинета српског члана Предсједништва БиХ.

Помоћ Руске Федерације, заједно са српским члан Предсједништва, на Аеродрому у Маховљанима у 16 часова, дочекаће и предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић, предсједник Владе Радован Вишковић и амбасадор Русије у БиХ Петар Иванцов.

Српски члан Предсједништва БиХ затражио је од предсједнике Руске Федерације Владимира Путина помоћ у медицинској опреми и средствима за спречавање ширења епидемије вируса корона.

У саопштењу се наводи да је Додик разговарао и са министром иностраних послова Русије Сергејем Лавровим о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској.

Предвиђено је да на аеродром у Бањалуци данас слете три авиона са медицинском опремом и материјалима које Руска Федерација донира Републици Српској, додаје се у саопштењу из кабинета српског члана Предсједништва БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана